DE DONKERE COSMIC WOMB | Darkness retreat

 In Bij je gevoel komen, Loslaten, Oude wijsheid, Persoonlijke groei, Spiritualiteit, Zelfinzicht

Vanaf het moment dat de darkness retreat op mijn pad kwam voelde ik een diepe ‘JA’ vanbinnen.
Van diverse kanten kreeg ik vragen; waarom ik het donker op ga zoeken? Er is heel veel over te vertellen.

Het is een oud gebruik
In verschillende ancient tradities wordt gesproken over het doorbrengen van tijd in volledige duisternis. Het werd gebruikt door de Mysteriescholen, binnen het Taoïsme, door Tibetaanse monniken en je vind het in Ayurveda als geneesmiddel.

Het is een plek voor genezing
Omdat onze ogen geen prikkels meer hebben regenereert het volledige zenuwstelsel. Het lichaam gaat melatonine aanmaken; dat stimuleert oa. het immuunsysteem. Het neutraliseert vrije radicalen (antioxidant) en vergemakkelijkt de regeneratie en replicatie van DNA. De pijnappelklier wordt geactiveerd en de hersenen genereren alfa- en thêtagolven waarmee het onderbewustzijn kan floreren.

Het brengt transformatie
Je terugtrekken in de duisternis wordt voor veel culturen en spirituele tradities gezien als een krachtig middel tot transformatie. Omdat de duisternis bekend staat als een buitengewone leraar. Erin gaan is als het binnengaan van de baarmoeder; de sfeer in het donker is heel vrouwelijk. Het donker is de yin pool in onszelf; troostend en omhullend.
Daar waar ik mijn verwondingen heb liggen…

Voorbereiding
De afgelopen weken waren een intense tijd van voorbereiding. Mijn schaduwzijdes en ondoorzichtige zones werden uitvergroot . Ik ontmoette ze via de spiegel van mijn omgeving. Vooral mijn scherpe of felle manier van reageren daarop schudde me wakker. Er mochten duidelijk dingen worden losgelaten. Ik had ‘stop’ te zeggen tegen mijn gedrag en uit te zoomen zodat ik kon zien.

In het traject dat ik zelf volg, gingen de laatste weken de sessies steeds weer over overgave; oplossen en in het totale donkere niets zakken. Per thema zijn doorgaans 3 sessies genoeg. Deze week ging het over ‘verlichting van gehechtheid’. Na de 3e sessie voelden we dat er nog een sessie nodig was op dit thema. Dat was vanmorgen en die bracht de meest prachtige beleving en voorbereiding.

De Cosmic Womb
Direct nadat we het portaal binnenkomen zie ik ‘fast forward’ wat er al geheeld is op dit thema. Alle ontmoetingen en ervaringen vlieg ik razendsnel door. We stoppen bij het moment dat 13 grote witte lichtwezens me uitnodigen om in een draaiklok van energie te stappen. Ik stap erin en waar ik het gisteren spannend vond, geef ik me nu over.

Zwarte doosjes vliegen uit me zie ik. Dan word ik teruggebracht in mijn lichaam en vindt er een krachtige zuivering plaats op mijn 2e chakra. Mijn lichaam schudt en beweegt terwijl het energieniveau in mijn buik stijgt; grote zware stukken zie ik uit mijn buik verdwijnen. Wat een opluchting.

Net als de dag ervoor zak ik door de draaikolk heen en beland ik in een zwarte poel; het oog van een draak. Ik kan me nu zonder een spoortje angst overgeven en ik zak door het oog heen en dan zie ik tot mijn verbazing en vreugde dat het oog toebehoort aan een reusachtige Sophia dragon. Op precies hetzelfde moment zie ik hoe het oog ook in mijn eigen buik zit. Dan val ik in een groot, diep donker. Intuïtief weet ik: de kosmische baarmoeder. Dan voel ik dat mijn baarmoeder en de kosmische baarmoeder één zijn. In een flits realiseer ik me; ik ben het allemaal. Alles. Tranen van geluk lopen over mijn wangen. Wat een diepgaande ervaring is dit. Ik kan het hele universum voelen in mijzelf. In mijn lichaam.

Na de integratie van deze sessie voel en weet ik weer; alles werkt voor ons en met ons. We zijn alles en we krijgen (creëren) precies wat we nodig hebben; de juiste ervaringen, de juiste voorbereiding. Steeds opnieuw. I surrender.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

0