Van mens tot mens, hart tot hart

 In Bewustwording, Holistisch

Het is maandagavond. In de verwarmde hot yoga ruimte lig ik op mijn zij in foetus houding. De les is al even bezig en al vanaf het begin voel ik dat er ‘iets’ gaat gebeuren. Mijn lijf voelt zacht, warm en geopend na de yin yoga houdingen. Dan voel ik hoe mijn lieve vriendin me aanraakt op mijn rug; haar handen bewegen vanaf mijn onderrug naar de plek tussen mijn schouderbladen. Ze laat haar handen daar rusten.

Meebewegen met emoties
Ik voel hoe dankbaarheid en blijdschap door me heen stromen als warme golven. Plots word er iets in mij geraakt, raak ik ontroerd en borrelt er verdriet naar de oppervlakte. Ik beweeg mee met deze stroming en laat het meteen vrij, zonder dat ik weet wat het is. Wat een ruimte geeft dat! 

Dan zie ik prachtige regenboogkleuren overal om me heen. Achteraf vertelt mijn vriendin me hoe ze sterk voelde dat ze mij mocht aanraken; ben haar zo dankbaar dat ze haar gevoel volgde. Daardoor kon ik loslaten wat er vast zat. 

Alle chakra’s gronden
Ze nodigt ons uit om te ontspannen in de eindhouding (Savasana) van de les. Ik draai me op mijn rug en voel al snel hoe er bij mijn voeten een soort energie tegen mijn voetzolen aanduwt. Een heel prettige gewaarwording die ook bij mijn kruin voelbaar is; alsof ik veilig op mijn plek gegrond en ingekapseld word. Mijn stuitje en bekken voel ik in de aarde zakken, ik zie wortels groeien en ik kan me volledig overgeven in de houding. 

Vervolgens zie ik ook hoe mijn 3e oog (6e chakra) gegrond wordt en zie ik wortels vanuit die plek naar de aarde groeien. Daarna gebeurt dat ook bij mijn keel, hart.. helemaal door tot aan mijn bekken. Alle chakra’s worden verbonden met de aarde. Wauw, ik wist niet eens dat het kon!

De omgedraaide stroom
Er is alleen iets merkwaardigs: alle chakra’s zijn kleurloos. Als ik er toch een beschrijving van moet geven dan zagen ze er wat ‘grijs’ van kleur uit. Ook de wortels zijn grijs. Nog voordat ik me kan afvragen hoe dit nu weer zit, voel ik mijn kruin chakra opengaan en zie ik alle prachtige regenboogkleuren door me heen stromen en één voor één worden daarmee de chakra’s geactiveerd. Ik zie hoe ze ‘aangaan’ als lampjes die worden aangeknipt. Te beginnen bij mijn 3e oog. 

Dan valt me iets op; de kleurenstroom is omgekeerd. Mijn 3e oog is rood/oranje, mijn keel oranje/geel, mijn hart groen, mijn zonnevlecht groen/blauw enzovoort. Waar normaal gesproken het 1e chakra rood is en het 7e chakra violet/wit, is nu alles ondersteboven. Als ik bij zit te komen op mijn mat van deze ervaring, voel ik dat er nog een onderliggende boodschap is die ik nog niet kan pakken. 

Boodschap van de ervaring
Woensdagochtend in alle vroegte zit ik in het donker in meditatie en ontvang ik de boodschap achter de ervaring; die voor iedereen waardevol is:

‘Hoe de wereld ook op zijn kop staat/gaat/is, gronding kan altijd en is belangrijk. (Het beeld van de kleurenstroom die omgekeerd was). Het hart (blijft groen in kleuren, hoe de stroom ook gaat) is het steeds ankerpunt. Altijd al geweest. Wat er ook gebeurd.’ 

Ik voelde mijn eigen hart helemaal opgloeien tijdens het ontvangen van de boodschap. Het hart is het midden. Het midden van jouw midden. Je stabiele punt. En blíj́ft ook het midden. Hoe alles ook overhoop gaat. Dat is waar het werkelijk om gaat!

Lieve mensen, het gaat om LIEFDE. De goddelijke bron van liefde in jou. Steeds weer. Je vindt het in je hart. Verbind je daarmee zo vaak als je kan. En vanuit die zachtheid van je hart, daar waar de liefde is, weer met een ander hart. Daar vinden we elkaar. WE ZIJN VERBONDEN MET ELKAAR VIA EN IN LIEFDE, dat vergeten we in deze tijden snel. Van mens tot mens, van hart tot hart. 

Deze foto maakte ik zondag tijdens mijn wandeling in de natuur; zo mooi hoe alles weer in elkaar past. Niets staat los van elkaar.

Liefs,
Chantal

 

In mijn praktijk begeleid ik mensen die contact willen maken met hun hele zijn. Die thema’s en blokkades willen doorvoelen op holistische wijze voor een lichter leven. Dat werkt heel bevrijdend en zorgt voor inzichten en beweging. Wil je meer weten? Neem dan contact met mij op.

Wil je een berichtje ontvangen als er een nieuw artikel verschijnt? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Recommended Posts

Leave a Comment

0