Het vinden van je zielsmissie

 In Bewustwording, Bij je gevoel komen, Burn-out, coaching, gevoel, Hoofdenhart, Persoonlijke groei, Verbinding, Zelfinzicht

Zeven jaar geleden was ik net uit mijn burn-out en voelde ik voor het eerst in alle helderheid wat ik wilde gaan doen: ‘Mensen helpen.’ Nou is dat nogal een breed begrip, maar daar begon het. Ook heb ik rond die tijd een beslissing genomen; ik ging op mijn gevoel en intuïtie vertrouwen. No matter what. VOELEN. En dat heb ik gedaan.

Dat ‘mensen helpen’ mijn missie is, daar had ik toen geen idee van. Overigens werd het onlangs weer bevestigd via mijn hogere zelf in een SRT sessie. Daarin werd aangereikt dat mijn ziel een sociale (ondersteunende) missie heeft deze keer op aarde. Inmiddels zou ik het omschrijven als ‘Andere mensen (zielen) helpen hun licht te ontsluieren door hun blokkades op te ruimen. Zodat ze letterlijk lichter kunnen leven en wellicht ook gaan voelen wat ze komen brengen.’ Het grappige is dat sinds de dag dat ik op mijn intuïtie ging vertrouwen mensen, situaties en opleidingen op mijn pad komen die me richting geven. Het klikt telkens naadloos aan elkaar en komt steeds op precies het goede moment mijn leven in rollen.

Cacao: hartopener uit Colombia
Ook voel ik helderder aan waar ik wanneer ‘moet’ zijn omdat ik mijn innerlijke leiding volg. Toen laatst mijn lieve vriendin Margo me uitnodigde voor een heilige cacao ceremonie, geleid op traditionele Colombiaanse wijze, voelde ik meteen een dikke JA in mijn hart. En ook kreeg ik van mijn gidsen door dat ik er naartoe ‘moest’ gaan. Moest staat tussen haakjes, want ik heb altijd een vrije wil om niet te gaan. Luister ik wel, dan gebeurt er precies wat ik nodig heb weet ik inmiddels.

Tijdens deze hartverwarmende avond maakten we contact met de spirit van de pure cacao uit Colombia (waar het hart van moeder aarde ligt) en werd gevraagd naar onze intentie in 2 woorden. Meteen kwamen bij mij ‘missie’ en ‘helderheid’ boven. ‘Oh grappig’, dacht ik, ‘dat weet ik nu toch wel?’. Het duurde helemaal tot aan het einde van de avond voordat er zo iets moois binnenkwam.

Zoeken, vinden… je wordt gevonden
Ik was aan het luisteren en meezingen met de prachtige voorouderlijke liederen voor het ontwaken van onze harten, en hoorde toen plots van binnen: ‘Chantal. Je missie vind jou. Je hoeft niets te doen.’ BAM. Kraakhelder kwamen de woorden binnen. ‘Ja natuurlijk’ dacht ik. Zo is het gegaan sinds ik me overgaf aan voelen. Dan komen de dingen als ‘vanzelf’ op mijn pad. Zonder dat ik me er druk om hoef te maken. Wat ik ervoor ‘doe’ is proberen zoveel als mogelijk te leven vanuit overgave. Het niet weten.

Listen to the beat of your heart when you don’t know where to go – The Wanderer (We’re All Going Home)

De drie-eenheid: ziel, lichaam en denken
Voelen en leven vanuit overgave nodigt me uit om te leven vanuit wie ik werkelijk ben: een ziel in een menselijk lichaam. Best uitdagend, want dat betekent dat ik me niet aanpas aan de buitenwereld en dus vaak een buitenbeentje was en ben. En dat ik soms lastige keuzes te maken heb. Ik kijk niet naar anderen en doe wat zij doen. Ik wil zelf voelen en me overgeven aan dat wat het leven me brengt; mijn eigen koers varen. Het pad dat mijn ziel gekozen heeft. Overigens ziet dat er meestal niet uit zoals je het verwacht! Geen grote openbaringen. Maar in de vorm van mensen of situaties die op je pad komen. Het nodigt je steeds uit om mee te bewegen, óók (of juist) als het lastig wordt… En de antwoorden waarnaar je op zoek bent ontvang je via jezelf: je lichaam met voelen, intuïtie en als je openstaat helderhoren, heldervoelen en helderzien. Want zo bereikt je ziel je. Hierin ligt een belangrijke boodschap: je ziel werkt samen met je lichaam. Je lichaam werkt samen met denken. Die delen los van elkaar zien geeft een hoop ellende, want dan voel je je niet compleet en je ‘mist’ de boodschappen die je op weg helpen.

Wat kan je wél doen? 
Als mensen zijn we geneigd op zoek te gaan naar onze missie door te doen, een actieve houding aan te nemen. Om te vinden. Maar nee. Je hoeft dus niet te vinden. Het vindt JOU. Toch kan je wel iets doen. Als je afdaalt in de stilte van jezelf en gaat luisteren, dan kan je ook gevonden worden. Ervaring leert mij dat het luisteren makkelijker gaat als ik mezelf van binnen zo schoon mogelijk houd. Voor mij werkt het om biologisch en vegan te eten, twee keer per jaar detoxen, regelmatig bewegen, in de natuur zijn, maar ook heel belangrijk: positieve gedachten hebben, mijn blokkades en overtuigingen aankijken (!!) en die zuiveren. Dan opent mijn hart en daar kan mijn zielsenergie landen. Want als ik hele dagen tegen mezelf roept dat het niet lukt, of het niet waard ben… tja. Duidelijk lijkt me.

De ‘hoe’, ‘waar’ en ‘wanneer’ vragen zijn niet de juiste om te stellen. Naar je eigen lichaam luisteren (dat begint met je adem volgen), mediteren, hulp vragen (aan de zichtbare of onzichtbare wereld) om dieper naar binnen te kunnen keren, begeleiding inschakelen omdat het niet alleen lukt, wél. Want: ‘we all walk eachother home’.

Je eigen weg bewandelen is een persoonlijk pad; het gaat op jouw eigen tempo
Natuurlijk heb ik ook gezocht, net als iedereen. Daar begint de reis mee. Want opeens gaat dat wat je doet wringen, of je relatie loopt niet meer, je beziet de wereld met andere ogen. He? Wat is er mis met mij? Waarom werkt het niet meer? Ik zag sommige mensen in mijn omgeving veranderen en floreren. Ze leken hun weg te hebben gevonden. Mezelf met hen vergelijken maakte me nóg onzekerder en nóg eenzamer. Dat vergelijken is heel menselijk en dodelijk tegelijkertijd. Er is niks mis met je; je bent innerlijk aan het groeien.

Iedereen loopt zijn eigen pad op zijn eigen unieke tempo. Ik zie schrijvers hun boek al afhebben, terwijl dat van mij traag vordert. Ik zag mensen die hun werk hadden gemaakt van coaching; dat wilde ik ook! Tijdens de cacao ceremonie voelde ik de oer-verbinding met de natuur; waar ook alles een eigen tempo heeft. De Aarde die in haar ritme van 365 dagen om de zon draait (en niet net zo snel wil als de maan). Want de maan doet er 28 dagen over voordat ‘ie aan een nieuwe cyclus begint. Terwijl de zomer in 3 maanden overgaat naar herfst. Ik ontmoet mensen van midden 60 die hun zielsmissie ontdekken en van begin 20. Het maakt niet uit! Het is geen wedstrijd. Het is je ziel die de dingen zo gepland heeft. En jou als mens vraagt om met open hart mee te bewegen.

Listen to the song that’s playing on your own souls radio – The Wanderer (We’re All Going Home)

Een manier waarop je geholpen wordt en om hulp kunt vragen
De ochtend na de ceremonie werd ik wakker met een woord in mijn gedachten: ‘Pachamama’. In de nacht verwerken we veel maar krijgen we ook dingen aangereikt van onze ziel die op reis gaat, hogere zelf en gidsen. Let maar eens op je dromen, ook een veelgebruikte manier van de lichtwereld om met jou te communiceren. Zelf stel ik ook vragen aan spirit voordat ik ga slapen en vaak ontvang ik dan via dromen of woorden antwoorden of handreikingen waar ik verder mee kan.

Je zielsmissie ontvangen voelt als thuiskomen 
Maar goed, Pachamama dus. Ik ken een liedje over ‘Pachamama’ en dat speelde al de hele ochtend in mijn hoofd. Eerst zocht ik de betekenis van het woord op: Pachamama betekent ‘moeder aarde’ in Quechua (de taal van de Andes). En wordt omschreven als ‘ze is de Aarde in een diepe zin, bovennatuurlijk; ze is dat van hieronder, maar niet de grond of de geologische aarde, evenmin de christelijke hemel ze is de cosmografische hemel’. Pachamama is alles, ze verklaart alles.

Toen ik het liedje aanzette en een vrouwenstem ging zingen, kwam de tekst helemaal binnen. ‘Pachamama: I am coming home. To the place where I belong.’ Dat is exact waar ieders zielsmissie over gaat. Ik voelde het in de zomer van 2020, toen ik na de basisopleiding SRT, eindelijk wist ik waarom ik ‘hier’ op aarde ben. Na al die jaren van niet thuis voelen hier. Als (een deel van je) zielsmissie je vindt, dan voelt dat als thuiskomen zoals je nog niet eerder hebt ervaren. Het geeft een diep gelukkig gevoel. Een gevoel dat je veilig bent, en mag zijn wie je bent. Uniek, puur en zuiver.

Geef je over lief mens
Lees de titel van dit artikel nog maar eens en vervang vinden in ontvangen. Jij hoeft niets te vinden. Ga er niet ‘tussenzitten’ met je wil, controle of je verwachtingen. Geef je over. Láát je leiden. Jouw leven en lichaam met voelen en denken zijn de instrumenten, en je ziel… doet de rest. 

Liefs,
Chantal

 

In mijn praktijk begeleid ik mensen die contact willen maken met voelen en hun zielsenergie. Die thema’s en blokkades willen doorvoelen op holistische wijze voor een lichter leven. Dat werkt heel bevrijdend en zorgt voor inzichten en beweging. Wil je meer weten? Neem dan contact met mij op.

Wil je een berichtje ontvangen als er een nieuw artikel verschijnt? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Recommended Posts

Leave a Comment

0